HTML

mindenkiBEUSA - USAmindenkibe

Friss topikok

Linkblog

2013.07.16. 16:44 mindenkiBeusa

Felsőoktatás kicsit másképp

Amikor a diákok szülei 45-60.000 dollárt fizetnek ki egy egyetemi évért, akkor a dolgok valahogy máshogy alakulnak az iskolaválasztás tekintetében, mint az otthoni majdnem ingyenes rendszerben.Olyannyira máshogy, hogy a témának akár egy szakdolgozatot vagy hosszabb tudományos értekezést is szentelni lehetne.

Az egyetemek elkezdenek versenyezni a diákokért, na meg a szüleikért, azaz a szüleik pénzéért. Anyuka-apuka hóna alá kapja  az ő porontyát és körbejárják a lehetséges iskolákat. Az iskolák pedig nagyon tepernek, hogy őket válasszák. Info sessions és guided tours meg ingyen toll és mappa és vizes palack - persze szép nagy egyetemi logóval, hogy majd otthon is emlékezz milyen jó is volt ott. 

A diák jelentkezik aztán az iskola szépen kiszűri a gazdag gyerekekből az okosnak vagy tehetségesnek tűnőket. Na nem ám csak a tanulmányok és vizsgák alapján. Na nem. Esszék vannak és személyes interjú, hogy meg tudd mutatni ki is vagy, ők meg kiderítik, hogy alkalmas vagy-e arra a pályára. Időigényes folyamat, de az ötlet nem rossz.

Aztán persze ugyanúgy végigisszák a 4 évet, mint bármelyik magyar egyetemista vagy főiskolás. Csak közben az a szülőknek belekerül egy cirka 40 millió forintba.

Tanulság nincs. Csak érdekességképp mesélem, mert tegnap voltam egy ilyen egyetemi tájékoztatón. 
Azért mindenkinek ajánlom, hogy kezdje el értékelni, hogy otthon olcsón kap minőségi oktatást. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkibeusa.blog.hu/api/trackback/id/tr995407605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása